top of page
Pinjaman peribadi kerajaan sahaja

Mengenali Pinjaman Koperasi Ukhwah

Pinjaman peribadi koperasi ini ditawarkan oleh Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad (“Koperasi Ukhwah”). Koperasi Ukhwah ditubuhkan pada tahun 1998. Aktiviti koperasi Ukhwah termasuk pembiayaan peribadi untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun, Koperasi Ukhwah didaftarkan di bawah Akta Koperasi 1993.

Saya mempunyai komitmen luar slip gaji yang tinggi. Bolehkah saya mohon pinjaman ini?

Pinjaman peribadi koperasi UKHWAH tidak akan mengirakan komitmen luar anda. Contohnya seperti pinjaman kereta, kad kredit, pinjaman rumah dan lain-lain. Jadi anda boleh mohon pinjaman koperasi UKHWAH walaupun ada komitmen luar slip gaji yang tinggi.

Saya ada masalah CCRIS/CTOS. Bolehkah saya mohon pinjaman ini?

Untuk peminjam yang ada masalah rekod CCRIS atau CTOS, koperasi UKHWAH menerima tetapi kelulusan pinjaman tertakluk pada pihak UKHWAH. Untuk peminjam yang ada rekod Akaun Perhatian Khas (SAA – Special Attention Account), pihak UKHWAH terima tetapi perlu dijelaskan melalui pinjaman tersedia.

Apakah kadar keuntungan pinjaman peribadi koperasi UKHWAH?

Kadar keuntungan tetap pinjaman peribadi koperasi UKHWAH adalah 4.99% untuk pinjaman 4-10 tahun dan 4.35% untuk pinjaman 2-3 tahun.

Berapakah jumlah dan tempoh pinjaman yang boleh saya mohon?

Amaun pinjaman maksimum yang boleh dipinjam adalah RM200,000. Tempoh pinjaman adalah minimum 2 tahun sehingga maksimum 10 tahun.

Jadual Koperasi ukhwah
Jadual pinjaman ukhwah
bottom of page